Het Auto Rijbewijs:

In onze auto's wordt nooit gerookt. Ook niet als de leerlingen het willen.

Ben je nieuwsgierig geworden in wat voor een soort auto wij les geven?
Wij geven rijles in een Seat Leon 2.0 TDi FR & een Volvo V40 2.0 TDi.

Wij geven in principe rijlessen van 1,5 uur (90 min), maar ook lessen van 1 uur (60 min) of 2 uur (120 min) zijn natuurlijk mogelijk.
De keuze is aan de cursist.

De voordelen van onze langere lessen zijn:
- Beginhandelingen (instellen spiegels; zit- & stuurhouding) en eindhandelingen (nabespreken, kaart invullen, nieuwe afspraak maken, enz.) worden, evenals in de uurlessen gedaan, maar er blijft meer tijd over om te rijden.
- Voor leerlingen die moeite hebben om er in te komen blijft er meer tijd over om nieuwe vaardigheden te leren.

Tijdens de eerste belangrijke lessen wordt er vrijwel uitsluitend aandacht besteed aan voertuigbeheersing. Wie nog nooit een auto heeft bestuurd, zal verbaasd zijn hoe veel handelingen je tegelijkertijd moet kunnen verrichten. Wat denk je van:
Koppelen, schakelen, gas geven, kijken, remmen, sturen enz, allemaal zaken die een tweede natuur moeten worden. Uiteraard gaan we, zodra je vaardigheden dat toelaten, zo snel mogelijk de weg op. Het drukke verkeer van tegenwoordig vereist een goede opleiding en daar zijn we een kei in!

Halverwege je opleiding doen we een zogehete test. Tijdens de les krijg je van je instructeur een zelfreflectie formulier en vul je deze thuis in. De instructeur vult er uiteraard ook eentje in.
Bij de volgende les bespreken wij de resultaten. Altijd leuk om te kijken hoe de kandidaat ervoor staat!

Onze instructeurs zijn goed opgeleide personen; in bezit van de juiste papieren en hebben de volgende opdrachten meegekregen:
- Voor elke cursist wordt een leskaart bijgehouden met daarop de vorderingen van de cursist.
- Elke cursist heeft een eigen afspraakkaart met daarop de datum van de eerst volgende les. Verders wordt op de afspraakkaart bijgehouden de betaling van elke les. Eventueel is ook een combinatie van afspraak en vorderingenkaart mogelijk.
Aan jou de keus.

up

Back to www.rijschoolyolanda.nl